Ontdek de Magie van Posca's: Alles wat je moet weten over deze Populaire Verfmarkers!

Ontdek de Magie van Posca's: Alles wat je moet weten over deze Populaire Verfmarkers!

0 reactie minuten lezen

1. Wat zijn Posca stiften en waarvoor worden ze gebruikt?

Posca is een acrylverf marker voor op elke ondergrond, waarmee u permanente of niet-permanente resultaten kan behalen, afhankelijk van het oppervlak. 

2. Zijn Posca stiften permanent?

De Posca is permanent op alle poreuze oppervlakken. Dat wil zeggen dat je hem niet kan verwijderen. Denk aan ondergronden als hout, papier, karton, textiel, kiezels, bepaalde kunststoffen en metalen. Voor bepaalde toepassingen kan je best achteraf fixeren zoals bij textiel of keramiek. Op die manier zal je creatie beter beschermd blijven.

De Posca is niet-permanent op de meest gladde, niet-poreuze oppervlakken. Dat wil zeggen dat je hem zeer gemakkelijk kan verwijderen. Denk aan ondergronden als glas, ramen, spiegels, PVC en bepaalde metalen.

2. Hoe gebruik ik Posca stiften op verschillende oppervlakken?

Stel je ontwerpen veilig. Breng een laag vernis op waterbasis aan (acrylvernis in een flesje of spuitbus). Werk je op keramiek of glas, bak het dan in de oven voor 45 minuten op 160 graden en breng nadien vernis aan. Op deze manier blijft je werk mooi zitten. Opgelet! Afwassen enkel met de hand, niet in de afwasmachine.

Werk je met textiel? Strijk die dan binnenstebuiten zonder stoom om te voorkomen dat de verf afbrokkelt.

3. Welke kleuren zijn beschikbaar in het Posca-assortiment?

De Posca bestaat ondertussen in 9 soorten (puntdiktes). Elke soort heeft zijn eigen kleurassortiment. De POSCA PC5M heeft de meeste kleuren, namelijk 45. Dit is dan ook de populairste Posca, samen met de POSCA PC3M. Het volledige Posca assortiment vind je hier terug.

De nieuwste op de markt zijn de POSCA PC7M en de Mop'r.

4. Hoe kan ik Posca stiften het beste bewaren om uitdroging te voorkomen?

Je kan de Posca best liggend bewaren. Maar het belangrijkste is dat ze na gebruik terug goed gesloten worden. Het kogeltje in de marker zorgt er voor dat de verf steeds verspreid wordt, en zo goed bewaard blijft in het lichaam van de marker.

Als de punt van de PC5M of PC3M per ongeluk beschadigd is, kan u ze omdraaien. Indien nodig kan je de punt reinigen met water. Is ze extreem droog geworden, dan kan je ze een nachtje in water laten weken. Maar zover komt het meestal niet! ;-)

5. De Posca activeren!

- Schud de marker stevig ondersteboven met de dop afgesloten zodat het kogeltje de kleur in het lichaam van de Posca homogeen kan maken. Je hoort nu het typische klikken.

- De marker opstarten doe je door meerder malen de punt - op een stuk papier dat je niet gaat gebruiken - in te drukken. Vanaf dat de punt voldoende doordrenkt is met verf, kan je hem gaan gebruiken. Test eerst het debiet op je kladblad, als de lijn strak is, is de Posca klaar. Het kan nuttig zijn een stukje keukenrol bij de hand te hebben om de punt gemakkelijk te reinigen of het teveel aan verf te absorberen. 

- Als het debiet tijdens het ontwerpen afneemt, schud je de marker opnieuw. Zorg ervoor dat je de dop zeker op je Posca zet om verfspatten te voorkomen. 

- De Posca droogt zeer snel, hooguit een paar minuten! De verf droogt meestal sneller op poreuze oppervlakken dan op gladde.

6. Last but not least!!! Inspiratie en ideeën vind je hier terug. Veel plezier!

Delen
ReactiesBekijk reacties op "Ontdek de Magie van Posca's: Alles wat je moet weten over deze Populaire Verfmarkers!"Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
Zwart, de tekenwinkel gelegen in Mortsel
Categorieën
GIFT STORETekenenSchilderenHobbyKindSchrijvenCadeaubonWorkshopBlogKlantenserviceMijn account