Uitmuntende kwaliteit

Tijdens ons 450 jaar bestaan hebben we een unieke expertise en knowhow opgebouwd. Onze ambitie is om aan alle consumenten zoals artiesten, scholieren en hobbyisten producten van uitmuntende kwaliteit te bieden. Producten die hen artistiek inspireren en creatief vertrouwen geven.

 

Traditie

Canson, opgericht in 1557 door de familie Montgolfier, is nauw verbonden met de lange Franse geschiedenis en de prachtige geschiedenis van de kunst. De Canson traditie respecteert de vragen en de wensen van de consument om enkel en alleen uitstekend papier te leveren.

 

Innovatie

Het ontwikkelen van nieuwe producten is een belangrijk bedrijfsonderdeel van de Canson onderneming. De oprichters van Canson, de familie Montgolfier, zijn altijd bezig geweest met innovatie. Zij vonden bijvoorbeeld in het jaar 1782 de eerste heteluchtballon uit. Maar de familie bestaat oorspronkelijk uit voornamelijk enthousiaste papierindustriëlen. De onderneming heeft in de loop van de eeuwen heel wat nieuwe fabricatieprocedures gecreëerd, waaronder het gebruik van de Hollandse pilaar om vodden, grondstof voor papier, door te knippen. Een andere belangrijke innovatie was de kleuring in massa, om zo een intens gekleurd papier te produceren. Ze innoveerden eveneens het velijn kalkpapier in het jaar 1809. Canson ontving in het jaar 1865 een octrooi voor fotopapier.

Canson blijft ook nu producten ontwikkelen die op één lijn zitten met de wensen en verwachtingen van de consument: zoals schooletui’s, technische tekeningen, kunstopmaak, papier voor fotografie en digitale kunstopmaak.

 

Internationalisering

Vanaf het jaar 1926 vestigt Canson zich ook in de USA met een filiaal in New York. Dat was het begin van een sterke internationalisering. Canson is vandaag de dag aanwezig in bijna 150 landen. Canson is marktleider op het vlak van papier voor Schone Kunsten.

 

Toegankelijkheid

Canson is een merk met een uitstekende reputatie. Maar we zijn ook een onderneming die op zoek gaat naar eenvoudige antwoorden op de vragen en wensen van onze consumenten. Zowel voor professionals als voor scholieren.

FiltersFilters
Pagina 1 van 5