Textiel Zijde is een textielverf speciaal ontwikkeld voor het schilderen van zijde en andere lichtgekleurde stoffen (minimaal 50% katoen). Textiel zijde is heel geschikt voor de traditionele manier van zijdeschilderen, waarbij je verschillende kleuren opbrengt met een zacht penseel en door elkaar laat vloeien. Maar ook voor moderne toepassingen, zoals de dip dye of spraytechniek. 

Naast textiel zijde is er gutta zijde, voor het creëeren van mooie lijnen op zijde en ter voorkoming dat kleuren in elkaar overlopen. Met gutta maskeervloeistof is een transparante gutta en kan naderhand met koud water uitgewassen worden. 

Werkwijze:

Was voor het gebruik de stof of het kledingstuk zonder wasverzachter en laat het drogen. Span eventueel de stof op in een raam of ring en leg bij de kleding bv. plastiek of karton tussen het voor-of achterkant, zodat de verf niet doordrukt. Breng eerst naar wens gutta zijde aan en laat 30min. drogen. Schilder daarnaast met zijdeverf en gebruik hiervoor een zacht penseel. De droogtijd van de verf is ongeveer 30 minuten. Uiteraard kun je ook rechtstreeks met textiel zijde werken op textiel stof zonder dat je de gutta gebruikt. 

Fixeer na droging het textiel door met vetvrij papier (bakpapier) af te dekken en het ongeveer 5 minuten te strijken op stand van katoen of zijde, uiteraard afhankelijk van de gebruikte stof. Was het in koud water en daarna in warm water met zeep. Hierna is de textiel geschikt voor de wasmachine tot 40 graden en de droger, met uitzondering van zijde. Zijde is enkel geschikt voor handwas. 

FiltersFilters
Pagina 1 van 1